Interview met Sarah De Bie

Hallo Sarah, eerst en vooral heel erg bedankt om even tijd te nemen voor ons. Niet evident om dit in te plannen met zo een pasgeboren zoontje. Hoe is het met jou en Georges?

Nu goed, dankje! Ik heb alles samen een jaar niet kunnen sporten, dit vooral omdat mijn bloedwaardes na de zwangerschap zodanig laag stonden (Sarah heeft in totaal 6 bloedtransfusies moeten ondergaan maar is nu volledig hersteld). Ik ben onlangs terug beginnen lopen en dat maakt mij echt gelukkig! Tijdens de zwangerschap was dat één van de zaken waar ik het meeste naar uitkeek om terug te beginnen doen. Ik heb ook het geluk dat Georges al heel snel is beginnen doorslapen dus ook mijn nachten zijn goed. We hebben echt chance! Hij is een goedlachse baby/kindje en na 5 weken kon hij al rollen van buik naar rug. Hij is zo een mature baby en het is heel leuk om alle ontwikkelingen van zo dichtbij mee te volgen.


Het is vaak zo dat, zeker bij het eerste kindje, het leven van de ouders volledig veranderd. Zo ging jij heel vaak mee op stage met Wout. Dit kan nu even niet meer. Wat mis je het meeste aan die periode?

 Het is eigenlijk vooral door corona dat ik niet meer mee kan gaan met Wout, meer dan door Georges. Want toen Georges juist twee maand was ben ik mee met Wout naar Italië gereisd en dat is eigenlijk super goed verlopen. Ik heb het geluk dat ik via mijn BV (Sarah doet de marketing en publiciteit voor Wout) mee mocht en hier was ik echt enorm blij om. Vooral voor Wout, zodat hij niet alles moet missen van Georges zijn eerste levensmaanden.


Wanneer je een kindje krijgt, worden persoonlijke projecten vaak “on hold” gezet. Waar was jij mee bezig voordat je mama werd?

 Net voor ik zwanger werd, had ik mij ingeschreven voor een cursus grafisch ontwerp. Omdat de cursus aan de hand van zelfstudie was, kon ik deze vanop afstand volgen wanneer ik mee met Wout op stage was. Eerst door de zwangerschap en erna door Georges is het er nog niet van gekomen om de cursus op te starten, maar eens het kan, ga ik ermee aan de slag! Ik wil deze opleiding heel graag doen omdat ik voor onze kledinglijn (Sarah heeft samen met Wout een kledinglijn genaamd “Panache” opgestart voor de supporters van Wout) vaak ideeën heb, maar omdat ik zelf niet kan ontwerpen, moet ik ze steeds uitbesteden. Ik zou het echt leuk vinden om volledig zelf iets te ontwerpen en zelf creatief aan de slag te gaan.


Kan je wat meer vertellen over die kledinglijn?

Het is geen kledinglijn voor sporters, maar voor supporters (lacht). We wouden met deze lijn meer doen dan de typische supporterskledij, die vaak niet zo mooi is (lacht) dus hebben we echt de moeite gestoken om een leuk logo te ontwikkelen en met mooie kleuren te werken waardoor het ook echt mooie kleren zijn. We wouden het een andere dimensie geven en spelen in op bepaalde koersen die dan ‘limited edition’ zijn etc. Vroeger deed ik alles zelf van labelen en inpakken, maar omdat de lijn zo snel gegroeid is, hebben we dit moeten uitbesteden. Het is dus begonnen met een extraatje, maar is uitgegroeid tot veel meer dan dat.


Naast Georges en Wout is ook sport een grote liefde van jou, gecombineerd met gezonde voeding. Wat is jouw lievelingsport en lievelingskeuken?

Mijn lievelingssport is basket. Ik heb lang gebasket, maar ben gestopt omdat de combinatie met Wout zijn schema te moeilijk werd. Ik mis dit soms wel, zeker omdat het een teamsport is, maar gelukkig doe ik nog heel wat andere sporten graag. Ik doe momenteel aan pilates en fiets ook regelmatig, soms samen met Wout. Hij fiets dan wel met een fiets die een bepaalde weerstand heeft waardoor we een beetje hetzelfde tempo hebben. Anders zou dit niet te doen zijn voor mij (lacht). Onze lievelingskeuken is de Italiaanse keuken. Vooral het pure van de Italiaanse keuken spreekt ons enorm aan.


Als Wout thuis is, kook jij dan voor hem?

Ja, meestal wel. Focus ligt dan op gezonde keuken, wat natuurlijk te verwachten is voor een topsporter. Ik volg wel nooit een recept en begin altijd te experimenteren, gelukkig meestal met een goed resultaat want ik heb Wout nog nooit horen klagen (lacht).


Wij vinden het superleuk dat onze Açai besjes regelmatig op jullie menu staan. Voor ons is dat echt ‘a dream come true’ omdat wij als gezond foodmerk niets liever hebben dan dat profatleten onze besjes op hun menu zetten. Zij kennen immers als geen ander hun lichaam en voelen het effect van voeding op hun prestaties. Hoe eten jullie Açai het liefste?

Wij eten Açai het liefste zo puur mogelijk. Ik gebruik meestal de Açai berries die ik mix met verse banaan, een beetje melk en that’s it. Voor mezelf voeg ik soms nog een schepje proteïne poeder aan de mix toe, voor Wout is dit niet nodig omdat hij te snel spieren aanmaakt en hij zijn proteïne inname wat moet beperken. Wout eet een Açai bowl het liefste tijdens de dag omdat hij in de ochtend graag warm eet. Wat we zeker nog eens gaan proberen is om de Açai berries toe te voegen aan warme havermout om zo de tot het perfecte ontbijtje voor Wout te komen.

De Açai bowl mixes (zakjes van 150g Açai met ander fruit) vind ik dan weer heel gemakkelijk wanneer ik alleen ben met Georges en weinig tijd heb om iets klaar te maken of eten in huis te halen. Zo een zakje moet ik dan gewoon maar mixen met wat melk of yoghurt en het is klaar. Superhandig! Ik heb ook veel Açai gegeten tijdens mijn zwangerschap en ik heb een fameus flinke zoon dus raad het aan aan mijn zwangere vriendinnen (lacht).


Lieve Sarah, enorm bedankt voor dit heel leuke interview. Nog heel veel succes gewenst met jouw projecten, jouw prachtig zoontje en uiteraard ook voor Wout. Dat hij nog heel veel koersen mag winnen. Hopelijk kunnen onze superbesjes hem hierbij af en toe een extra duwtje geven 🙂

Ook zo’n grote fan van Wout en wil je dit laten zien ook? Surf snel naar de webshop van Panache https://panachebywva.be en vul jouw mandje met heel wat coole maar vooral mooie kledingstukken voor zowel mannen, vrouwen als kids!

HOLY BERRY “CRISPS IT”!