Interview met Stefanie Baert van FOODLOVE


Wie: Stefanie Baert

Hometown: Gent

Hoewel het bizarre tijden zijn, willen we blijven een positieve noot brengen en verhalen over bijzondere mensen met jullie delen. The Holy Berry sprak af met Stefanie Baert. Een toffe en inspirerende lady, die erin geslaagd is om van haar passie voor gezonde voeding een prachtige business te creëren.

 

Kan je ons kort vertellen over FoodLove?

Ik heb FoodLove vijf jaar geleden opgericht om mensen te stimuleren gezonder te eten, zowel thuis als buitenshuis. Intussen heb ik een kookboek geschreven “Ready Set Go”, geef ik workshops en organiseer ik “food tours” in Gent waarbij ik mensen meeneem naar healthy hotspots in de stad. Binnenkort wordt ook nog FoodLove Academy gelanceerd, een online platform waar je alles kan leren rond gezonde voeding en food fotografie.

 

Een hele (lekkere) boterham! Je leidt duidelijk een druk bestaan. Hoe ziet jouw ochtendritueel eruit?

Ik zet met slaapoogjes een tas thee en als ik echt héél flink ben dan doe ik wat stretching of yoga, haha. Dat is soms maar één of twee keer per week, daar ga ik niet om liegen. Ik begin dan onmiddellijk met werken; ik doe mijn mails en stel dagelijkse to do’s op. Ontbijten doe ik pas wanneer ik echt honger heb. Dat kan om 9 uur of evengoed om 11 uur zijn, afhankelijk van wat mijn lichaam me vraagt. Met ontbijt recepten probeer ik zoveel mogelijk te variëren, en er staat zowel zoets als hartigs op tafel. Een kleurrijke, frisse smoothiebowl met pitaya en passievrucht passeren hier niet zelden de revue.

 

We spreken elkaar in een, op zijn minst gezegd, vreemde periode. Hoe hou jij het hoofd koel en gezond ten tijde van Corona?

Ik probeer gewoon te relativeren en probeer kansen te zien in plaats van enkel problemen. Want ja, ik heb mijn inkomsten zien verdwijnen, ik heb al mijn workshops voor de komende periode – wie weet hoe lang – moeten annuleren, maar ik heb dit genomen als moment om eindelijk eens werk te maken van nieuwe projecten. FoodLove Academy is iets dat ik al lang wilde doen maar helaas te vaak uitstelde. Focus on the positive!

 

We zien vaak nieuwe concepten en prachtige foto’s verschijnen bij FoodLove. Waar haal jij jouw inspiratie vandaan?

Door te reizen en uit eten te gaan, krijg ik de kans om te stelen met mijn ogen, te proeven en nieuwe ingrediënten te ontdekken. Een keer terug thuis ga ik daar dan ook echt mee aan de slag. Ik kook met wat ik geproefd heb, en ben niet bang om te experimenteren.

Dat trek ik trouwens ook door in mijn zaak: ik luister zoveel mogelijk naar de mensen rondom me en zet hun feedback om in nieuwe projecten. Iemand kwam me vertellen dat ze heel graag een workshop wilde volgen, maar helaas nooit tijd had om tot hier te geraken. Dan gaat er bij mij een lichtje branden: tijd om te beginnen experimenteren met online workshops!

 

Je woont in het heerlijke Gent. Hoe ervaar je de evolutie van gezonde voeding daar?

Voor mij is Gent gewoon het epicentrum van gezonde en vegetarische voeding. De leuke concepten die je in het buitenland ziet, verschijnen in Gent als eerste op de menu’s. Het aanbod aan gezonde groenten-, veggie- en vegan- plekjes is ongelooflijk. Ik prijs me hier heel gelukkig.

 

Dan willen we heel graag jouw favoriete Gentse adresjes horen!

Als ik er drie mag kiezen: PLUS+ is een favoriet voor heerlijke salades en Açaï smoothie bowls. De twee eigenaars hebben een geweldige dynamiek. GUST is een leuke brunch plek en mijn tweede thuis waar ik veel kookworkshops geef. O’yo en hun vegan pancakes met pitaya coulis zijn mijn vaste waardes in Gent. Ik gooi er ook nog even een vierde bij als dat mag: Aroy Aroy. Ze focussen niet per sé op healthy maar ik ga hierheen als ik snak naar smaakvol en origineel Aziatisch.

 

“Welzijn” betekent verschillende dingen voor verschillende mensen. Wat betekent “welzijn” voor jou. 

Welzijn is voor mij vooral balans zoeken en leven volgens het “niks moet” principe. Het is geen welzijn als ik mezelf zou verplichten om elke dag naar de gym te gaan, en me schuldig zou voelen als ik eens een sessie oversla. Welzijn is voor mij gewoon lief zijn met mezelf, me niet te veel te laten leiden door de laatste gezondheidshypes en geen extremen opzoeken.

 

Wat is de volgende stap aan de horizon voor FoodLove? Ligt er iets spannends in het verschiet?

Mijn next big thing is de FoodLove Academy lanceren en verder ontwikkelen. Ik wil op termijn niet alleen food-fotografie workshops maar ook kookworkshops integreren. Misschien ga ik samenwerken met een videograaf om alles naar een volgend niveau te tillen. Tot nu heb ik alles honderd procent zelf uitgedokterd. Er staat nog heel veel te gebeuren!

 

Als je één favoriet product van Holy Berry zou mogen kiezen, welke zou het zijn en hoe maak je die het liefste klaar.

Daar moet ik niet lang over nadenken. De Pink Tropical Smoothie Bowl is mijn absolute favoriet voor een smoothie-bowl. De kleur is ongelooflijk. Ik mix de Açai Pulp Pack met de Pink Tropical. De passievrucht zorgt voor dat “zure”, de yoghurt voor de smeuïgheid en ik top mijn smoothie-bowl met huisgemaakte speculaas granola. Voor mij de ideale manier om me gaande te houden.

 

Even opletten nu!

Zijn fotografie én food helemaal jouw ding? Schrijf je dan zeker in voor de e-course Food fotografie van Foodlove via foodlove.be/food-fotografie-e-course

Een zeer leerrijke en kwalitatieve cursus die je kan volgen wanneer het jou past! Een echte aanrader!

En omdat wij elkaar graag ondersteunen, krijg je nog eens een korting van 10 euro via de code: HOLYBERRY10

 

Check ook even de website van deze top ondernemers:

https://www.foodlove.be

https://www.plus.gent

http://www.gustgent.be

https://oyobar.be/en

https://aroyaroy.be

Meet the founders! Margaux & Stephen van Holy Berry