Niets doen en vanaf de zijlijn toekijken? Oh no, we didn’t!Midden maart, alles in lockdown. Onze familie en vrienden niet meer mogen zien, what the hell? Oké, hoofd koel houden en nadenken. Wat kunnen wij doen om hen te helpen beschermen? Benieuwd naar wat we voor hen ontwikkeld hebben en nu ook aan jullie willen voorstellen?  Keep on reading!  ☺

Bescherming uit het Amazonewoud

Met de keuze van voeding kan je enorm veel bereiken (of ondermijnen) op vlak van gezondheid. En dat de beste immuniteit boosters uit de natuur komen, daar hoeven ze ons al lang niet meer van te overtuigen.

Vitamines, mineralen, enzymen, vezels, eiwitten, essentiële vetzuren, .. het zijn één voor één voedingsstoffen die hun oorsprong in de natuur vinden en elk hun steentje bijdragen aan een goede gezondheid. Dat onze Açai besjes rijk zijn aan antioxidanten en ontstekingsremmende essentiële vetzuren, dat wisten jullie intussen wel al. Maar in het Amazonewoud, waar onze Açai vandaan komt, groeien ook nog andere prachtige en voedzame fruitsoorten met krachtige voedingsstoffen. Deze kunnen extra beschermend werken in periodes van stress en kunnen de immuniteit ondersteunen. Niet onbelangrijk in dit corona tijdperk. Een van die voedingsstoffen is vitamine C. Het versterkt het afweermechanisme, wat kan helpen als het een virus tegen het spreekwoordelijke lijf loopt. Bovendien zou het herstel na een besmetting bespoedigen. Pretty cool, no?


Lesje Vit C in een notendop

Vit C is een krachtig antioxidantAntioxidant is een verzamelnaam voor stoffen die als doel hebben het onschadelijk maken van (een overschot aan) vrije radicalen. Teveel vrije radicalen, door bijvoorbeeld ziekte, beschadigen gezonde cellen die daardoor hun functies niet goed meer kunnen uitvoeren. Verder speelt Vit C een cruciale rol in het herstelproces omdat het de migratie van immuuncellen naar de getroffen weefsels vereenvoudigt.

Klein weetje; mensen kunnen in tegenstelling tot meeste andere zoogdieren niet zelf Vit C synthetiseren en moeten deze water-oplosbare antioxidant dus binnenkrijgen via hun voeding. Het staat buiten kijf dat we deze vitamine dus best uit natuurlijke voedingsbronnen halen en niet uit de synthetische producten die we kunnen vinden bij de apotheek. “Natuurlijke” Vit C komt immers altijd samen met heel wat andere voedingsstoffen uit die bepaalde groente- of fruitsoort en het is deze combinatie die jouw lichaam nodig heeft om de Vit C optimaal te kunnen opnemen en gebruiken.

Dat deze belangrijke vitamine nu meer dan ooit in de schijnwerpers komt te staan, hoeft niet te verbazen. Momenteel wordt er zelfs getest met intraveneuze Vit C doseringen als onderdeel van de behandeling tegen covid.


Onze Vit C superfruits

Wij hoeven het gelukkig niet meteen zo drastisch aan te pakken, want met inname van een hoge concentratie Vit C kan je ook al veel bereiken. De vraag is nu uit welke bronnen je die hoge concentraties het best en gemakkelijk haalt.  Gezonde voeding is ons ding én we hebben een rechtstreekse band met één van die plekken op de wereld waar vruchten met het hoogste Vit C gehalte groeien. Dus gingen wij aan de slag!  Het resultaat: zakjes van 180g zeer geconcentreerd Vit C poeder, afkomstig van dé 3  “Vit C super fruits”.

De samenstelling van dit product is zoals je gewoon bent van ons, nogal straight forward en transparant. Check gerust de ingrediëntenlijst mocht je daar nog aan twijfelen ☺

  1. Camu camu; Een rode bes afkomstig uit het Amazone regenwoud
  2. Acerola; Een kersensoort die eveneens doorheen het Amazonewoud groeit met een rode buitenkant en oranjegeel vruchtvlees.
  3. Rozenbottel; Deze kan voor velen als een verrassing komen maar deze vrucht van de prachtige roos heeft een bijzonder voedingsprofiel.

Deze 3 vruchten bevatten een pak meer Vit C dan andere, meer bekende Vit C rijke vruchten, en eens gedroogd en vermalen biedt een serving het merendeel van de ADH aan Vit C.

Wel even vermelden: Wij zijn absoluut niet voor het “of – of – verhaal”! Natuurlijke Vit C kan je immers niet teveel eten (in tegenstelling tot de synthetische vormen), dus vergeet zeker en vast die lekkere appelsienen, pompelmoezen of spruitjes niet op het menu te zetten! Ons doel met dit product is niet om munt te slaan uit deze crisis, noch te beloven dat je met enkele theelepels per dag resoluut beschermd bent tegen dit vreselijke virus maar wel om een extra steentje bij te dragen in dit gevecht.


Hoe, wanneer en hoeveel vit C poeder innemen?

3 theelepels verspreid over de dag, don’t overthink it.

Gewoon in sap of water oplossen of toevoegen aan jouw smoothie of bowl!


Bestellen?

Voor bestellingen mail je best naar margaux@theholyberry.com.

 

Enjoy and keep on hanging strong,        

The Holy Berry team

Kickstart jouw dag met onze 3 nieuwe, feel good Açai bowl mixes