Nieuw online levenstraject van Lynn De Merlier

In deze blog vertelt Lynn De Merlier ons meer over haar levensstijltraject voor meer energie, een betere gezondheid en een sterker immuunsysteem.

“Dit online levensstijltraject is bedoeld voor iedereen die streeft naar een betere gezondheid en een sterker immuunsysteem. Preventief, om gezond en fit te worden én blijven. Of omdat je een chronische ontstekingsaandoening hebt en je beter in je vel wilt voelen.

Het is heel simpel! Via video’s, tips, oefeningen en heel wat extra’s informeer, inspireer en motiveer ik jou om binnen vijf grote levensstijldomeinen nieuwe, gezonde gewoonten te leren. En dat doe ik niet alleen. Ik sloeg de handen in elkaar met tien topexperts binnen hun vakgebied!”


Wie is Lynn De Merlier?

Lynn De Merlier is osteopaat, voedingsdeskundige, orthomoleculair kPNI-therapeut, auteur, bezielster van Lynn’s granola en nog zoveel meer.
Lees meer over haar in ons eerste kennismakingsgesprek

Samen met 10 topexperts werkte Lynn aan het online levensstijltraject.
We stellen de experten graag aan jou voor!

Iedere expert covert een bepaald deel van het traject. Zo gaat dokter Jutta Borms verder kijken dan de traditionele westerse geneeskunde en helpt ze haar patiënten op een holistische manier, onder meer via orthomoleculaire geneeskunde, biopunctuur en neuraaltherapie. Dokter Servaas Bingé helpt zijn patiënten door gezondheidsadvies te geven die gebaseerd is op een uitgebreide en wetenschappelijk onderbouwde DNA-analyse.

Mira Huypens laat met haar team mensen ‘FutureFit’ excelleren met een vervuld gevoel. Ze schreef ook het boek Get a Grip, over hoe je in vier stappen zelf je toekomst in handen neemt, onder meer via de polyvagaaltheorie van dr. Stephen Porges

Ann Van den Rijn is licentiaat in de kinesitherapie en heeft dankzij haar zeer ruime ervaring heel wat kennis over sport en beweging. Het is juist op dat vlak dat ze mensen gaat helpen via duurzame bewegingstrajecten. 

Prof. dr. Dirk De Wachter is psychiater, psychotherapeut en hoogleraar verbonden aan het Universitair Psychiatrisch Centrum KU Leuven. Dokter De Wachter kijkt met een kritische blik naar verschillende aspecten van de maatschappij waarin we vandaag leven. De mentale gevolgen van ons consumptiegedrag en onze perceptie van wat geluk is, komen in zijn uiteenzettingen regelmatig terug. 

Marilien is Mindset Mentor en een gecertificeerde Proctor Gallagher Consultant. Ze gelooft dat succes in het leven in directe relatie staat met hoe we als mens omgaan met onze geest, ons lichaam en onze gedachten

Lieven Annemans is hoogleraar gezondheidseconomie aan de faculteiten geneeskunde van de Universiteit Gent en de Vrije Universiteit Brussel. Lieven onderzoekt het geluk van de Belgen via het Nationaal Geluksonderzoek.

Lieven Maesschalck is kinesitherapeut in de revalidatiewetenschappen en begeleidt zowel professionele als niet-professionele sporters. 

Jera Van de Velde is Wim Hof Methode-instructeur coacht mensen op het vlak van welzijn.

Dokter Steven Laureys is neuroloog. Hij is verbonden aan de dienst Neurologie van het universitair ziekenhuis Sart-Tilman in Luik én werkt aan de universiteit van Luik, waar hij aan het hoofd staat van een onderzoeksgroep die de hersenen bestudeert van patiënten met een minimaal bewustzijn, zoals mensen die in coma liggen of het locked-insyndroom hebben.

De basis: het REMEET-model

“In dit traject werk ik met het REMEET-model dat ik ook gebruik in mijn praktijk en dat de basis vormt van mijn boek Het immuniteitsplan.” – Lynn De Merlier

REMEET staat voor het herontdekken van de levensstijl die echt bij je past. De letters staan voor:

Rhythm: herontdek je bioritme, je meest natuurlijke slaappatroon
Exercise: herontdek de behoefte van je lichaam aan beweging
Mindset: herontdek de balans tussen inspanning en ontspanning
Extra Energy: herontdek een leven met meer energie dankzij een minimum aan energieverslinders en een maximum aan energieboosters
Taste: herontdek de smaak van gezonde, lekkere voeding die goed is voor je lichaam

Binnen deze vijf levensstijldomeinen streeft Lynn samen met haat patiënten naar nieuwe, gezonde gewoonten!

Wat houdt precies het online levenstraject in?

Informeren, motiveren én inspireren!

7 leerrijke webinars waarin je jouw kennis over gezondheid en immuniteit vergroot en waar je tal van praktische tips krijgt.
9 inspirerende interviews met topexperts: Lieven Maesschalck, dr. Servaas Bingé, prof. dr. Steven Laureys, dr. Jutta Borms, Mira Huypens, Ann Van den Rijn, Jera Van de Velde, prof. dr. Lieven Annemans en prof. dr. Dirk De Wachter
10 superhandige downloads met tips en boodschappenlijstjes
5 invuldocumenten om per domein je doelen en evolutie te noteren
3 kookdemo’s met lekkere, gezonde recepten
12 oefenvideo’s met work-outs en oefeningen rond ademhaling en mindset

Lynn deelde al enkele tips met ons mee. Ontdek ze in dit blogartikel: Vier tips voor gezonde darmen en een sterker immuniteit.

Lees meer over het online levenstraject van Lynn De Merlier.

5 voordelen van Açai bij het sporten
De sportiefste bes!