Ontdek welke persona jij bent vandaag!


Geen enkele dag ziet er exact hetzelfde uit. Zo ook de planning, de uitdagingen, de taken én het tempo waaraan alles dient te gebeuren niet. Waar je de ene dag zeeën van tijd lijkt te hebben (toegegeven, deze zijn wel schaarser dan gewenst), ren je de dag erop met een handdoek in het haar en een kind op elke schouder van hot naar her. De ene dag heb je energie te over om te knallen tijdens een intensieve workout, terwijl je de dag erop meer nood hebt aan een rustig momentje voor jezelf via wat meditatie of een yoga lesje. En wat je naar binnenspeelt van eten, hangt vaak af van hoe jouw planning er die dag uitziet.

Via deze blog willen we aantonen dat, hoe jouw dagplanning ook is,  je altijd wel een gaatje kunt vinden voor een lekker (en gezond) Açai gerechtje. En dat het niet altijd “picture perfect” Açai bowls zijn, kunnen wij alleen maar toejuichen! Benieuwd? Lees dan zeker verder!


Gezonde basis

Gezonde voeding is onmisbaar voor een goede gezondheid. Daar hoeven we niet meer over te discussiëren. En met gezonde voeding bedoelen we gevarieerde voeding dat zo weinig mogelijk bewerkt is (lees: een raar vormpje heeft en in een pakje komt). Dit betekent echter niet dat je “hard core” gezond moet beginnen eten, het mag soms wat minder gezond zijn ook. Nu is het zo dat sommige voedingsmiddelen net dat tikkeltje meer voedingsstoffen bevatten dan anderen en het daarom verdienen van net ietsje vaker op de menu te komen. Denk maar aan broccoli, avocado, noten, .. en ja hoor, ook onze Açai besjes. Açai is één van de meest voedingsrijke vruchten op deze planeet omdat ze bijzonder hoog zijn in antioxidanten en vitamines maar ook in omega vetzuren en mineralen. Dat ze daarenboven nog eens heel lekker klaargemaakt kunnen worden, is een dikke meevaller en maakt gezond eten allesbehalve lastig!


Wie ben jij vandaag?

We hebben aan de hand van 5 type dagen, 5 verschillende persona’s gedefinieerd. Met het antwoord op de vraag “Wie ben jij vandaag?”, kan je jezelf gaan linken met één van de persona’s. Toegegeven, je kan van persona switchen over de dag heen maar je verstaat wel waar we heen willen. Eens je weet welke persona je bent die dag, dan kan je meteen doorscrollen het ideale Açai receptje voor die dag!

Om dit allemaal uit te werken hebben we de hulp ingeschakeld van 5 experts, 5 doorwinterde persona’s, die ons meenemen in hun dagelijkse routine en naast een Açai receptje nog 2 andere handige tips met ons delen.


Meet our 5 persona’s

The Mindfull Berry: Emma Gelaude

De Mindfull Berry is iemand die ondanks de drukte van de dag, bewust probeert te leven/ momenten neemt om tot rust te komen. Het is iemand die zich bewust is van zijn/haar gevoelens, gedachtes en van de omgeving rondom zich en probeert om deze goed op elkaar af te stemmen. Emma heeft tot nu toe een zeer druk leven gehad waarin ze bijna nooit tijd had om stil te staan. Ze koos ervoor om bewuster te  beginnen leven en staat nu zeer sterk in het leven.

Mindfull receptje

Emma’s tips:

 1. Alles begint met jezelf te voelen/horen. Je dag beginnen met al is het maar een 5min durende meditatie waarin je tot rust komt en luistert naar je lijf, doet wonderen.
  Het zet je prioriteiten, het grond je en doet je betere beslissingen maken
 2. Douche afsluiten met koud water. Niet alleen vr de bloedsomloop, maar ook gewoon om uit de routine te komen, om je wakker te schudden, om je te herinneren hoe levend je bent.


The Sporty Sweater: Olivier De Brauwer

Krachttraining, cardio, watersport, tennis of toch liever yoga? The Sporty Sweater is verzot op elke vorm van beweging. De fitness kent geen geheimen voor deze persona en zijn of haar volledige levensstijl is afgestemd om toch ten minste een uurtje beweging in de dagplanning te kijgen. Met zijn 10 jaar ervaring als personal trainer kunnen we Olivier De Brauwer best wel een Sporty Sweater noemen.

Olivier’s recept

Olivier’s tips:

 1. Zoek naar verschillende activiteiten die je graag doet en liefst zo uiteenlopend mogelijk. Zo kan je wanneer het regent, een sport binnen doen zoals boksen en wanneer het mooi weer, jouw loopschoenen aantrekken om buiten te gaan lopen.
 2. Met een goed been uit bed stappen. Als dat toch niet gelukt is, leren aanvaarden dat het een mindere dag is en je niet per se hard hoeft te knallen.Voel je je minder goed, ga dan toch sporten maar aan een lagere intensiteit.

 

The Lazy Weekend Bruncher: Els Sirejacob

Een ochtend in het weekend de tijd nemen om uitgebreid te brunchen… who doesn’t love this? De Lazy Weekend Bruncher is een levensgenieter die in het weekend de tijd neemt om te genieten, te koken voor zichzelf (en het gezin) en tot rust te komen. Els Sirejacob is zo zalige genieter die haar gezin regelmatig in de watten legt met allerlei heerlijkheden. Al doet dit het allerliefst vanuit haar camper!

Els’ recept

Lazy weekend tips:

 1. Wanneer de dag begint, start eens niet meteen met die afwas van gisteren of met het ontbijt op tafel te zetten maar zet je eerst een 10tal minuten neer in de zetel om echt tot rust te komen. Doe dit met een koffietje in de hand en vraag eventueel aan jouw gezin om bij jou te komen zitten. Deze korte rustpauze is dé perfecte manier om het “lazy weekend” gevoel te lanceren!
 2. Niets brengt meer ambiance in huis dan een leuk muziekje op de achtergrond. Let er op dat je in het weekend de muziekinstallatie dus wat vaker (en luider) aanzet. Voor je het weet sta je te dansen in de keuken!


The On The Go Getter: Pierre De Greef

Het maakt niet uit of je nu een student bent, een grote CEO of een stay-home parent, iedereen is wel is op bepaalde dagen een “On The Go Getter”. Wanneer we gehaast zijn, is het soms moeilijk om gezonde keuzes te maken. Snel iets kopen in een tankstation of op de weg stoppen voor iets minder gezond.. We know, het is snel gebeurd… Pierre De Greef is zelf een zeer drukbezette businessman die ons deze maand 2 gouden tips geeft om, ook wanneer je gehaast bent, gezonde keuzes te maken!

“On the go” getter’s recept  (verschiet niet, het is een filmpje: Onze Açai workout shake)

Pierre’s tips:

 1. Voorbereiding is key wanneer je regelmatig “on the go” bent. Plan daarom jouw dag zo goed mogelijk op voorhand en zorg dat je enkele basis benodigdheden mee met jou op de baan neemt. Een gezonde snack, een deodorant, een vers hemdje, een handdoek en een draadloze oplader voor jouw gsm, je zal zo dankbaar zijn dat ze allemaal klaar en binnen handbereik liggen.
 2. On the go getters die niet altijd weten waar de dag hen zal brengen maar toch graag sporten, ziehier een top tip: Neem altijd jouw sportzak mee in de auto. Je weet nooit dat die meeting wat minder lang duurt dan gepland, waardoor je dat welverdiende maar onverhoopte looptochtje alsnog kan gaan doen!

 

The Rushed Parent: Lynn Van Holsbeke

Elke ochtend worstelen met boekentassen, zwemzakken en één kind aan elke been… the life of  the Rushed parent. Ochtenden kunnen soms zo chaotisch zijn dat een gezond ontbijt voorschoten voor jouw kids en jezelf het laatste is waar je aan denkt of zelfs uberhaupt mogelijk acht. Lynn is zelf ook mama en kent die ochtenden maar al te goed maar vindt een voedzaam ontbijt enorm belangrijk. Wij delen met veel plezier haar tips voor alle Rushed parents die op zoek zijn naar die Holy grail(of beter gezegd Holy Berry) 😉 ontbijtje.

Lynn’s recept

Lynn’s tips:

 1. Om de dag niet in alle chaos te starten, leg ik altijd de avond voordien de kleertjes klaar. Ook de boekentasjes staan de avond voordien klaar in de keuken. Koekje al in een doosje, fruit reeds in een potje in de koelkast. Zodat ik alles er maar moet in gooien ‘s ochtends want elke minuut telt 😄!  Ik heb ook steeds een gezond snackje in mijn handtas zitten, voor wanneer ik ze ophaal van school. Ideaal om hongerige mini’s rustig te krijgen, en sneller in de fiets of auto te krijgen.
 2. Ik vlecht  vaak de haren ‘s avonds. Zo krijg je in geen geval een coupe ‘vogelnest’ ‘s ochtends, waar je dan heeeeel lang en met veel drama moet doorkammen 👌🏻.
Interview met Henri Vercruysse van Terrabeo