Skincare tips van CÎME

 

Van dagcrèmes tot lotions… Er zijn oneindig veel huidverzorgingsproducten te vinden. Maar welke producten passen nu best bij jouw unieke huid? Deze vraag hebben we gesteld aan de 2 dames van het Belgische huidverzorgingsmerk CÎME. Lees snel verder en wie weet begint dat huidje vanzelf te glanzen.

Voordat we beginnen over huidverzorging, kunnen jullie ons vertellen hoe CÎME is ontstaan?

“Het begon allemaal in het Himalaya gebergte, toe ik daar aan het rondtrekken was. De prachtige regio en vooral de unieke bergplanten met hun ongeëvenaarde extracten en oliën werkten zo inspirerend dat ik erover begon na te denken van een gamma van natuurlijke huidverzorgingsproducten te lanceren, zonder nasty Ingredients, maar puur op basis van de kracht van de natuur. Het gegeven om iets te ontwikkelen waarbij lokale traditionele kennis en moderne wetenschap elkaar versterken, gaf me energie en ik kon niet wachten van eraan te beginnen. Eens terug thuis, legde ik dit idee voor aan mijn vriendin Isabel. Aangezien ze echter geen huidverzorgingsproducten vond die echt helemaal aan haar eisen voldeden, was Isabel al gauw overtuigd om samen dit avontuur aan te gaan en even later was CÎME geboren.”

 

Waar staat CÎME juist voor? 

BIOLOGISCH

We gebruiken natuurlijke en gecertificeerd biologische ingrediënten die jouw huid er stralend en gezond doen uitzien.

GEVOELIGE HUID

Onze producten worden ontwikkeld om effectieve resultaten te behalen zonder de huid te irriteren.

DIERPROEFVRIJ

Onze ingrediënten, prototypes en  producten worden nooit getest op dieren.

Hoe weet ik welke verzorging mijn huid nodig heeft?

“Om het voor onze klanten gemakkelijker te maken hebben wij een huidtype test ontwikkeld die vertelt wat de ideale skincare routine en crème is voor jouw huidtype. Deze verschillende routines hebben we dan ook vertaald naar drie skincare pakketten. Dankzij de test kom je dus meer te weten over jouw huidtype én vind je de gepaste producten om jouw huid optimaal te verzorgen. Afhankelijk van je huidtype (gevoelige huid, droge, mature huid, vette huid of gecombineerde huid) kan je immers bepaalde producten beter mijden of juist regelmatig gebruiken.” 

 

Welke tips kunnen jullie ons geven om onze huid beter te verzorgen en misschien ook langer jong te houden?

TIP 1: Pas je huidverzorging aan afhankelijk van de seizoenen
Met de verandering van de seizoenen is het beter om ook je huidverzorging aan te passen. Als het kouder is, heeft je huid extra bescherming en hydratatie nodig. In de warmere maanden produceert je huid meer olie en talg, wat zeker niet betekent  dat je moet stoppen met het hydrateren van je huid. Maar kies in de zomermaanden voor een lichtere crème of gel om je gezicht fris te houden.

 

TIP 2: Bescherm je huid heel het jaar door!
Bescherm je huid tegen vrije radicalen. Onze crèmes bevatten een natuurlijke zonnebescherming gelijk aan SPF 10 tot 15, dankzij de ingrediënten edelweiss en duindoorn. Wanneer de zon feller schijnt, vooral in de zomer natuurlijk, raden we zeker aan om een biologische zonnecrème te gebruiken.


TIP 3: Bye Bye dode huidcellen!

Wanneer de winter bijna voorbij is, is het tijd om je te ontdoen van wat dode huidcellen door je lichaam te scrubben. Dit stimuleert de bloedsomloop en verwijdert de dode huidcellen. Zo krijg je een zachte en verjongde huid.


TIP 4: Je huid straalt uit wat je eet!
Je huid is het grootste orgaan dat een signaal afgeeft als er iets mis is met je voeding. Daarom is het naast een goede verzorging ook belangrijk om gezond te eten. Je huid is bijvoorbeeld gek op antioxidanten. Voeding dat enorm rijk is aan antioxidanten zoals Açai, helpt om je huid gezond te houden en rimpels tegen te gaan.  Dus laat die Açai bowls maar komen.

Wist je trouwens dat Açai ook heel vaak in huidverzorgingsproducten gebruikt wordt? Dit vanwege de hoge concentratie aan antioxidanten en essentiële oliën die zich in deze unieke besjes schuilhouden.

Foodtips bij het sporten van Ien Vitse van Jumbo Visma