Holy Berry’s Nieuwjaarsbrief!Goede voornemens, iedereen heeft er wel. Of je ze nu vooropstelt aan het begin van een nieuw jaar of tijdens een moment van bezinning (of zelfs van frustratie), ze hebben hun verdiensten.  Want waarom niet streven naar hier en daar een kleine verandering? Het bewust werken aan die puntjes van jezelf of in jouw leven die je graag anders had gewenst.


INTRINSIEK & MILD

Wij bij Holy Berry zijn wel pro goede voornemens. Ze zorgen voor een wat uitdaging 🙂

Enige voorwaarde: Ze komen vanuit een intrinsieke motivatie en zijn niet gevormd door verwachtingen van buitenaf. Niet vanuit social media, de pers, televisie of zelfs van dichtste vrienden of familie maar vanuit jezelf, wat jij belangrijk vindt. En luister daarvoor vooral naar jouw intuïtie want die zal je helpen haalbare doelen te stellen.

Een goed voornemen hoeft niet per se groot te zijn. Beter enkele kleintjes dan één hele grote. Want grote voornemens spreiden zich meestal uit over teveel aspecten van jouw “zijn” waardoor ze vaak onhaalbaar worden. Voornemens zijn best ook niet te radicaal zijn wil je erin slagen. Het woordje “mildheid” is hier voor ons enorm belangrijk. Enkele kleine, afgebakende en milde voornemens are the way to go! Hier zijn enkele van onze goede voornemens. Want oh ja, wij hebben er ook!


HOLY BERRY 2.0

Holy Berry wil als kleine onderneming opnieuw een stapje verder zetten in haar strijd tegen ontbossing. Voor een startup gaat zo een lange-termijn voornemen immers in stapjes, daar de middelen heel beperkt zijn en overleven nog steeds het hoogste goed is.

Zoals jullie misschien al weten is onze belangrijkste Açai leverancier enorm begaan met het behoud van het Amazonewoud en het welzijn van de mensen die er leven. Een deel van onze Açai opbrengst wordt rechtstreeks geherinvesteerd in een fonds dat middelen inzet voor infrastructuur, scholing en andere maatschappelijke projecten binnen het woud.

De volgende stap die we dit jaar gaan zetten, is de opstart van de samenwerking met Go Forest

Go Forest is een fantastisch initiatief dat individuen en bedrijven wil inspireren en motiveren om toekomstgericht te handelen, met de nadruk op natuurherstel. Ze doen dit via het strategisch planten van bomen, het actief voorkomen van bomenkap en het herstellen van de bodem via de regeneratieve landbouw. Wij gaan een deel van onze omzet afstaan aan het planten van oh jawel, Holy Berry Açai palmen in het Amazonewoud! Hoe cool is dat!

We vertellen jullie alles over Go Forest, de mensen erachter en over de samenwerking in onze volgende blog!


PERSOONLIJKE VOORNEMENS

Nu jullie één van de belangrijkste goede voornemens van Holy Berry kennen, zijn jullie misschien ook benieuwd naar deze van de teamleaden achter Holy Berry. Want naast de werk gerelateerde voornemens zijn er ook heel wat persoonlijke uitdagingen dit jaar. We delen er graag enkele met jullie!


Stephen

Vroeger gaan slapen is één van mijn belangrijkste maar spijtig genoeg ook moeilijkst door te voeren voornemens van dit jaar. Ik sleep dit voornemen al enkele jaren mee maar ik geef niet op. Lang werken of toch nog die serie uitkijken, redenen genoeg om laat in bed te kruipen. Echter, als ik vroeg ga slapen, voel ik mij zoveel meer gefocust. Het vergroot daarenboven de kans dat ik ook mijn andere goede voornemens effectief en efficiënt aanpak. Zo wil ik nog meer lezen, alle dagen gezond koken voor mezelf en mijn gezin, opnieuw wat muziek beginnen maken en een sportroutine inbouwen.”


Margaux

“Dit jaar wil ik de efficiëntie in mijn privéleven aanpakken. Daarvoor zal ik er in eerste instantie meer tijd aan moeten spenderen en zal het werk soms even moeten wachten. Ik zou thuislevering diensten van de huishoudelijke inkopen willen uittesten, ga een food box bestellen voor enkele dagen in de week en wil ik aan goede weekplanning doen. 

Een tweede voornemen is om mijn schermtijd te verminderen, wat niet gemakkelijk is met een functie waarvoor je vaak actief moet zijn op social media. Persoonlijk contact met onze fans vind ik immers enorm belangrijk maar social media afbakenen tot enkele momenten per dag moet haalbaar zijn. Ten slotte wil ik meer de natuur intrekken, bij goed én bij slecht weer, en liefst met mijn gezin of met een dichtje vriendin. Dan is het nog gezellig ook.”


Stefanie

“In 2021 wil ik nog bewuster genieten van elk moment dat we hebben, met de mensen die we liefhebben. Dat dit voornemen hoog op mijn lijstje van goede voornemens staat, is waarschijnlijk het resultaat van het lastige corona jaar. Ik ben een zeer sociaal iemand en beperkt worden in mijn sociale contacten valt mij toch wel zwaar. Ten tweede zou ik nog meer complimentjes willen geven, omdat ik enorm besef dat met kleine mooie woordjes je de mensen rondom jou net dat tikkeltje beter kan doen voelen. Een derde en klassieker voornemen is om terug meer te sporten. Door het sluiten van de fitness centra en het slechter worden van het weer lukt het mij moeilijker om sport in te bouwen in mijn routine. Ik doe wel alle ochtenden 15 min yoga, die gewoonte heb ik gelukkig wel al ingebouwd en daar ben ik enorm blij mee.”


Dit zijn onze goede voornemens voor 2021! Laat ons weten wat je van ze vindt en welke jouw goede voornemens zijn. En neen, ze hoeven niet per se iets met Açai te maken te hebben. Het mag maar het moet niet 🙂

Holy Berry en Go Forest slaan de handen in elkaar voor een groenere wereld