Wie sport, eet Açai :)

Ben jij iemand met een sportieve levensstijl én een grote liefde voor (of zelfs verslaving aan) Açai? Dan is deze blog echt iets voor jou! We delen met jullie onze favoriete Açai workout gerechtjes die door hun samenstelling van eiwitten, koolhydraten en vetzuren het lichaam perfect bieden wat het nodig heeft voor of na een goede workout. Want ook al kunnen er weinig Açai gerechtjes een goede Açai bowl evenaren, toch is het leuk om soms eens af te wisselen. Soms, meestal niet… #Açaibowladdictspeaking

 

 

Wie sport, eet Açai  🙂

Ondertussen hebben de meesten onder jullie al (letterlijk) aan de lijve kunnen ondervinden hoe Açai helpt bij het sporten. Indien je dit nog niet zelf ervaren zou hebben, probeer dan maar eens een Açai bowl voor jouw workout.  Je zult verstelt staan van de energie boost die deze unieke besjes jou geven. En ook na een inspanning biedt Açai jouw lichaam van de nodige voegstoffen om goed te kunnen herstellen. Dit alles komt door de hoge concentratie aan voedingsstoffen waaronder eiwitten, 19 aminozurenantioxidanten én essentiële omega vetzuren die allemaal in deze besje verstopt zitten.

 

Hier onze 7 favoriete Açai sportreceptjes die jou nog harder zullen doen knallen tijdens jouw workouts!

 

1)  Chocolate Acai Bowl

Wat heb je allemaal nodig?

 • 100g Holy Berry – Açai berries, ontdooid
 • 1 banaan, bevroren en in stukjes
 • 1 tl cacaopoeder
 • 1 portie chocolade-eiwitpoeder naar keuze
 • ¼ cup plantaardige melk
 • 1 tl maca
 • ¼ cup granola (hoe knapperiger, hoe beter)
 • 1 tl cacao nibs
 • 1 tl geraspte kokosnoot
 • Verse, in plakjes gesneden aardbeien en/of plakjes banaan

 

Hoe maak je het?

Mix de plantaardige melk met de proteïnepoeder, cacaopoeder en het maca poeder. Voeg de bevroren banaan en 100g Açai berries toe en mix tot een smeuïg geheel. Je wilt deze bereiding extra dik, dus als je wat meer vloeistof moet toevoegen het mixen te vergemakkelijken, doe dit langzaam en voorzichtig. Doe de smoothie bowl in een kom en top met zo veel toppings als je wilt! You deserved it!

Sport weetje: Cacao bevat nog meer antioxidanten dan Açai. Het perfecte excuus om die chocolade verslaving te verantwoorden 🙂

Dit heerlijke recept is geïnspireerd door https://myvega.com/

 

2)  Açai Overnight Oats

Wat heb je allemaal nodig?

 • 1 pack Holy Berry – Acai & Guarana, ontdooid
 • 1 ¼ cup havermout
 • 1 ¼ cup plantaardige melk
 • 1/3 cup plantaardige yoghurt
 • 1 el ruwe honing
 • ¼ tl vanille-extract
 • Een snuifje zout

 

Hoe maak je het?

Meng alle ingrediënten goed onder elkaar. Zet 1-2 uur of een nacht in de koelkast om op te stijven en romig te worden.Top jouw deze Açai Overnight Oats de volgende morgen met al jouw favoriete toppings. Let the day begin!

Sport weetje: kwalitatieve honing is één van de wondermiddelen uit de natuur! Een lepeltje honing bevat zoveel nutriënten en kan voor heel wat kwaaltjes gebruikt worden.

Dit pareltje van een recept is geïnspireerd door https://thefeedfeed.com/

 

3)  Açai Boost Smoothie

Wat heb je allemaal nodig?

 • 1 pack Holy Berry – Açai & Guarana, ontdooid
 • 1 banaan, bevroren en in stukjes
 • ½ cup aardbeien, bevroren
 • ½ cup frambozen, bevroren
 • 1 el hennepzaad of ander zaad
 • 1 cup plantaardige melk
 • 1 el plantaardige proteïnepoeder naar keuze

 

Hoe maak je het?

Heel simpel: Mix alles in een blender of met een staafmixer. Drink fris en geniet ervan! 🙂

 

Sport weetje: Hennepzaad is één van de zaadsoorten met het hoogste gehalte aan plantaardige proteïnes!

 

De credits voor dit heerlijke recept gaan naar https://foodwithfeeling.com/

 

 

4)  Açai-Blueberry Smoothie Bowl

Wat heb je allemaal nodig?

 • 1 zakje Holy Berry – Açai bowl mix  Banaan (150g), bevroren
 • ¾ cup kokosyoghurt
 • Scheutje kokoswater
 • Toppings: verse framboosjes, granola, coconut flakes, chiazaad…

 

Hoe maak je het?

Snij het Açai bowl mix zakje open en giet dit samen met de kokosyoghurt en het scheutje kokoswater in een kom of blender. Mix in een blender of met een staafmixer tot je een gladde consistentie bekomt. Je kan extra kokoswater toevoegen indien het mixen moeilijk zou, maar doe beetje bij beetje want anders wordt jouw bowl te lopend. Indien het mixen nog moeilijk gaat, wacht even tot de ingrediënten wat meer ontdooid zijn alvorens verder te mixen. Giet deze bereiding in een kom en top met de frambozen, granola, kokos, chiazaad of eender welke topping die jij graag lust.

 

Sport weetje: Kokoswater zit vol elektrolyten en is dé ideale drank om jouw lichaam na een workout te hydrateren.

Foto: https://www.eatingwell.com/

 

 

5)  Açai Chia pudding

 

Wat heb je allemaal nodig?

 • 1/3 van een zakje Holy Berry – Açai berries, ontdooid
 • 150 ml plantaardige melk
 • 3 el chiazaad
 • 50 g plantaardige yoghurt
 • 2 el agavesiroop
 • 2 el pindakaas

 

Hoe maak je het?

De avond voordien meng je de chia zaadjes met de plantaardige melk en 1 eetlepel agavesiroop. Zet dit in je koelkast. De dag nadien is dit een lekkere stevige pudding. Neem een leuk glas of kommetje, bedek de bodem met de pindakaas en giet de chiapudding erover. Op de chiapudding doe je dan de plantaardige yoghurt. Neem daarna een steelpannetje en warm de ontdooide Açai berries met 1 el agavesiroop heel even op (niet langer dan een 2 tal minuutjes). Giet deze warme Açai coulis bovenop jouw laagje yoghurt. Werk af met wat verse munt en granola. Enjoy!

 

Sport weetje: Pinda’s zijn geen noten maar peulvruchten (familie van de erwt!). Pinda’s bevatten naast heel wat andere nutriënten, ook eiwitten dus ideaal in een sportcontext.

De inspiratie voor dit heerlijke recept komt van https://www.fisforsofia.be/

 

 

6) Post Work Açai Bowl

 

Wat heb je allemaal nodig?

 • 1 zakje Holy Berry – Açai bowl mix Mano, bevroren
 • 1 banaan, vers en in stukjes
 • Sap van ½ limoen
 • Scheutje vers appelsiensap
 • Toppings: halve banaan, notenpasta naar keuze en granola

 

Hoe maak je het?

Snij het Açai Bowl mix zakje open en mix samen met de verse banaan, het sap van ½ limoen en het appelsiensap in een blender of met een staafmixer. Voeg het appelsiensap beetje bij beetje toe zodat jouw bowl niet te vloeibaar wordt. Giet deze bereiding in een mooie kom en werk af met schijfjes banaan, granola en een eetlepel (of 3) notenpasta.

Sport weetje: Banaan is één van de grootste bronnen van kalium en vitamine B6. Deze power combo helpt het lichaam recupereren na een intense sportsessie.

Dit recept en deze prachtige foto zijn gecreërd door @jeju.latest. Op haar Instagrampagina deelt zij heel veel inspirerende receptjes.

 

 

7)  Açai Ontbijttaartjes met granolabodem

 

Wat heb je allemaal nodig voor 7 ontbijttaartjes?

 • 1 pack Holy Berry – Açai , gesmolten
 • 50g dadels (zonder pit)
 • 40g granola
 • 15 gram havermout
 • ½ el kokosolie, gesmolten
 • 1 banaan, vers
 • 350g platte kaas of plantaardig alternatief
 • 50g bosbessen, bevroren
 • 3 blaadjes gelatine
 • Afwerking: bosbessen, munt & granola

 

Hoe maak je het?

Week de dadels 5 minuten in kokend water. Giet af. Doe de dadels samen met de granola, havermout en kokosolie in de foodprocessor en mix fijn. Je krijgt nu een plakkerige massa. Neem de cupcakevormpjes en verdeel het mengsel over de bodem. Duw goed aan met een lepel. Zet even in de ijskast tot de yoghurtlaag klaar is.

Plet de banaan en doe deze samen met de yoghurt en de gesmolten Açai in een steelpannetje. Warm rustig op maar breng niet aan de kook! Leg ondertussen de gelatine in koud water en laat zacht worden. Knijp de gelatine goed uit en voeg het toe aan de licht opgewarmde Açai bereiding tot het is opgelost. Meng er als laatste de bevroren bosbessen onder. Verdeel het Açai-yoghurt mengsel over de cupcakevormpjes. Plaats in de ijskast en laat opstijven. Doe dit liefst voor een hele nacht. Serveer ’s morgens bij het ontbijt. Werk af met bosbessen, munt en granola.

 

Sport weetje: Door de combinatie van de gezonde vetten, eiwitten en koolhydraten zijn deze taartjes ideaal om mee te nemen naar of van jouw sportuurtje!

 

Dit originele Açai recept is ontwikkeld door Shana Vanhoof. Je kan dit receptje en nog veel andere terugvinden op haar Instagrampagina @shanavanhoof of op haar blog https://shana030195.wixsite.com/shanasfoodblog