5 jaar Holy Berry - it’s a party!

Hey Açai lovers,

It’s our birthday! Confetti in de hand, en party clothes aan want Holy Berry wordt 5! We kunnen het zelf bijna niet geloven. En voor we verdergaan naar de volgende 500 jaar (minstens), let’s get nostalgic! Want van worstelen om onze producten aan de man te krijgen, tot Açai op de kaart van duizenden Belgen en Nederlanders te zetten… het is al een zalige rit geweest en eentje om met trots op terug te blikken. Daar zijn we elk van jullie zo ongelooflijk dankbaar voor! So sit back, enjoy the ride en volg ons mee langs 5 prachtige jaren Holy Berry. 

2016 lightbulb moment down under💡

De zaadjes van Holy Berry werden geplant toen we op huwelijksreis waren in Australië. Romantisch for sure, bijzonder tasty, dat ook. We leerden smoothie bowls kennen op basis van de Braziliaanse wonderbes Açai en waren instantly hooked. 6 maanden lang aten we elke dag Açai. Heerlijk en super healthy. Totaal verbaasd waarom nog niemand dit wonderbesje in zijn mooiste kwaliteit voorzag in België of buurlanden besloten we er zelf werk van te maken.

Onze missie: de holy Açai bes in België op de kaart zetten, met respect voor het regenwoud, de mensen die er werken en altijd van de allerbeste kwaliteit.

 

“Ik herinner mij mijn eerste Açai bowl in Australië nog alsof het gisteren was. Enorm fris met een smaak die ik nog nooit eerder geproefd had en super gezond. Instant addiction! Het werd onze missie om dit in België bekend te laten worden” - Margaux

2017 ploeteren 🧑‍🌾

De zaadjes waren dan wel geplant, maar het begin was ploe-te-ren tot we paars zagen. Ons geliefkoosd besje was totaal niet bekend in België. We kregen duizenden “nee’s” te horen en op het eerste event verkochten we de volle 2 Açai bowls (waarvan 1 aan Stephen’s mama). Tot de allereerste klant zwichtte, een slagerij dan nog! De Aula in hartje Gent. Niet de meest logische match, maar dankzij honderden degustaties en de eigenaar die superfan werd, ging de bal aan het rollen. 


“De toenmalige eigenaar van ons eerste verdeelpunt, slagerij Aula, is uiteindelijk zelf superfan geworden. Hij dronk alle dagen een zakje ontdooide Açai in één teug op, gewoon puur uit het zakje! Geweldig toch!” - Stephen

2017 bis: it’s getting retail 💫 

Wie kent onze eerste verpakkingen nog? De doosjes van 4 x 100g packs, onze eerste “gedesignde” verpakkingen beschikbaar voor biowinkels. Onafhankelijke Biowinkels kregen meer en meer interesse in de gezondheidsvoordelen van Açai en begrepen helemaal onze visie op duurzaamheid, kwaliteit en productontwikkeling. Onze eerste grote retail klant was binnen met Bioplanet die keihard in onze producten geloofde. The sky was the limit. 


2018: the people of berryland🫶

 
De horeca werd een nog grotere focus. We zochten de mooiste ontbijtzaken die openstonden voor iets nieuws en gezonds op hun ontbijtkaart. WAY uit Gent is één van die eerste partners geworden en ook Oats Day Long en Wasbar zetten Açai op hun menu. Een echt kantelpunt bij de horeca kwam door de aanwezigheid op Tomorrowland. Dat gaf enorm veel credibiliteit voor horecazaken en eindelijk wilden er meer en meer zaken ook Açai op de menukaart te zetten. Samen met Groothandel Claessens, onze horecapartner-in-crime, maakten we vanaf dan menig breakfast-scene onveilig. Yesterday is history, today a gift, tomorrow a mystery…

2019 pimping it up 🕺

Het jaar van vernieuwing! Tijd om van outfit te veranderen: cue onze nieuwe verpakkingen en meteen deze die je vandaag ook kent. Echte Açai parels, het mag gezegd.

Daarnaast werd het ook tijd om onze kroost uit te breiden. Voor horecazaken creëerden we Açai sorbet en voor onze particuliere fans gingen we van start met de Açai bowl mixes. Stuk voor stuk producten die super verfijnd en gebalanceerd zijn qua smaak, en het nog gemakkelijker maken om Açai op het menu te zetten. 

2020 … needs no introduction 😷

Prestatie 1: ons team werd uitgebreid! Sweet Stefanie kwam erbij als sales en is nog steeds de perfecte topping op onze Açai bowl.

Prestatie 2: we lanceerden eindelijk onze producten bij Delhaize. Eerst de Açai Bowl Mixes en dan in primeur onze Breakfast Bowls. Zo konden we nog meer mensen van de kracht van Açai laten genieten, van ervaren healthy foodie tot busy mom met weinig tijd.

Prestatie 3 en veruit de grootste van het jaar: we doorzwommen zoals zovelen de woelige corona waters. Uitdagend ja, maar we zijn alles behalve bij de pakken blijven zitten. We lanceerden een tijdelijke webshop en reden als een gek zelf heel België rond met onze camionette om mensen toch van hun dagelijkse “sunshine in a bowl” en extra vitamientjes te kunnen voorzien. 

“Corona was uiteraard crazy. We lanceerden een tijdelijke webshop en reden als een gek zelf heel België rond met onze camionette om mensen toch van hun dagelijkse “sunshine in a bowl” te kunnen voorzien”. - Stephen

2021 prachtige paarse projecten 💜 

Wij geloven al sinds het prille begin in de kracht van partnerships. Doorheen de jaren werkten we al met toppers als Alpro, Actimel, Sandra Bekkari, Great Granola, Okono... En in 2021 kwam daar een absoluut supermerk bij: we ontwikkelden 2 Açai drinks met premium merk Jus Jus die insloegen als een vitaminebom en massaal werden gedeeld en verorberd. En als bes op de taart zetten we onze eerste stappen in Nederland bij het schitterend online warenhuis CRiSP, die intussen ook al in België bestaat.

2022 getting sporty & digital ⚽ 

Wat is paars, sportief en je staat er van te kwijlen? Açai of course, maar ook het voltallige voetbalteam van Anderlecht. A match made in heaven want we werden officiële partner van RSC Anderlecht. Onze Açai staat bijna elke ochtend op het ontbijtbuffet van de spelers te blinken én we hebben al een Holy Berry Breakfastclub ter  plaatse georganiseerd, met many more to come. 

We lanceerden ook finally onze hoogsteigen webshop. Deze keer geen improv-corona-werk, maar een professioneel hoogstandje met alle bessen en whistles. Het enige nadeel is dat Stephen niet meer persoonlijk langskomt voor de levering.

2023 & beyond 🚀

Oh no, hier stoppen we niet. We’ve only just begun. Stay tuned! 

We gaan nog meer heerlijke, nieuwe producten ontwikkelen om te kunnen bijdragen aan de gezondheid van jong en oud. En niet enkel in het diepvriesvak! We willen iedereen blij maken met een Açai product die beantwoordt aan zijn of haar mogelijkheden, levensstijl of smaak. Niet enkel in België maar ook in Nederland. The world is our Açai bowl.

Wat de toekomst ook brengt, we blijven onze partners in Brazilië steunen door hen altijd eerlijke prijzen te betalen, meer donaties te doen en nog meer bomen te planten in het Amazonewoud met GoForest.

YES, we like your thinking! We willen ook jullie blijven in de spotlights zetten en ons team verder laten groeien. Want onze klanten & team efforts make dreams come true!

Cheers op 5 prachtige jaren vol Açai liefde, fans van het eerste uur en dagelijkse nieuwe Açai ontdekkers. We zijn super trots op waar we nu staan, super dankbaar dat we dit met jullie hebben waargemaakt, en we kijken vooral ook uit naar wat de toekomst nog brengt. If you ask us, the future is purple! 

Big birthday kisses, 

Margaux & Stephen


Is Açai gezond?