Onze vijf tips voor een sterke mentale en fysieke immuniteit!


Tussen al de chaos en de (terechte!) voorzichtigheid omtrent het coronavirus, willen wij iedereen even een hart onder de riem steken. Jong en oud, vanuit alle beroepsklassen, we staan er samen voor. De onzekerheid in deze periode is op zijn minst gezegd bevreemdend te noemen, zeker in een tijd waar we zoveel vanzelfsprekend en gecontroleerd achtten. Voor een startup zoals die van ons is elke klap er één die de nog frêle balans fors bedreigt en we hopen van dit heelhuids te boven te komen, sterker dan ooit!

Voor alle thuiszitters (team Holy Berry incluis) hier is een lijstje met 5 tips om voor jezelf en je omgeving te zorgen ten tijde van corona. 

 

1. Wees zen

Heb je het soms moeilijk om door het bos de bomen te zien? Je wilt niet panikeren, maar als je een horde mensen naar de supermarkt ziet rennen, dan voelt dat toch even vreemd aan. Ons advies: Wees zen, blijf realistisch (winkels blijven gewoon open en er is genoeg voedsel voor iedereen) en neem geen onnodige risico’s door te veel buiten te komen. Stel daarom alle overbodige (winkel)bezoeken en uitstapjes uit en blijf zoveel mogelijk binnen. Mediteren (no kids allowed) kan helpen om rustig te blijven. De app “Headspace” is een uitstekende tool om je hiermee op weg te helpen. Zeker het proberen waard!

 

2. Blijf gezond eten

Nu meer dan ooit blijft het belangrijk om gezond te eten. Hoe sterker jouw immuniteit is, hoe minder kans deze virus krijgt om jou onderuit te halen. Sla die suiker-rijke en vezel-arme voedingsmiddelen liever over en kies voor een zo breed mogelijk spectrum aan fruit en groenten, peulvruchten en granen. Diepgevroren groenten en fruit behouden hun vitamines én bewaren lang. Niet onbelangrijk in een periode van lockdown.

Start jouw dag daarom goed met een simpele maar oh zo voedzame smoothie bowl van bevroren Açai Pulp, verse banaan en enkele eetlepels plantaardige yoghurt. Mixen in een blender of met een staafmixer en afwerken met “health boosting” toppings zoals noten, cacao nibs, notenpasta, kokosschilfers, besjes, zaden, …

Niemand zegt dat je met smoothies het coronavirus kan nekken, maar ze zullen een boost geven aan jouw immuunsysteem. En door aandacht te blijven geven aan gezonde voeding, voel je je ook fysiek én mentaal meer in controle, een niet te onderschatten gevoel voor het algemene welbevinden.

 

3. Help je omgeving en wees solidair

Ben je zelf 100% gezond en wil je graag anderen helpen die niet meer willen of kunnen buiten komen, dan kan je je via deze link aanmelden om je buren bij te staan: https://www.justgoe.be/bestebuur/

Niets is mooier dan extra aandacht te hebben voor elkaar in tijden waar het moeilijker gaat en even stil te staan bij de idee om dit ook op andere momenten wat meer te hebben. Niets bevelend bedoeld, alleen sensibiliserend.

 

4. Tijd voor jezelf

Nu velen onder ons thuis zitten, kan het net een goede periode zijn om eens meer tijd te maken voor jezelf. Zet de wekker wel op jouw normale uur en doe meteen die pyjama uit. Be chill but don’t slouch, darlings! Lees dat (business) boek die je voor op reis gekocht had, doe een powernap, en rol je yoga-mat (zonder schuldgevoel!) uit midden op de dag. En vergeet niet; Adem! Dit klinkt misschien vanzelfsprekend (en dat is het ook) maar velen onder ons ademen onder stress te snel of te oppervlakkig. Je hiervan bewust zijn en af en toe eens traag in- en uitademen kan echt wonderen doen!

 

5. Een streepje muziek

Als laatste een kleine muziektip, want af en toe tijd maken voor muziek en dans kan wonderen doen. Kijk maar naar Italië, waar de opgesloten burgers hun gevoelens uiten en communiceren via muziek. Wij vinden dit gewoonweg hartverwarmend en inspirerend! Dus zet af en toe de muziek luid en sleur heel het gezin die geïmproviseerde dansvloer op!

https://open.spotify.com/playlist/37i9dQZF1E4B3M4xwJzdik?si=LDcluqpyTaCFO0S2N1haeQ&fbclid=IwAR2Z_LQ7ZyxAL1nTanSSfIMjEyUQRtevTNOx0Ounbltkl1V4jPvqLXvr9R8

 

Big shout out naar onze horeca partners die er alles aan doen om jullie via take-way formules toch te laten genieten van hun gezonde en lekkere gerechtjes! Açai bowls en smoothies “on the go” is zo New York’ish,  gewoon doen!

Ook speciale dank aan de winkeliers die alles in het werk stellen om hun gamma mooi aan te vullen waardoor iedereen thuis én voor het hele gezin heerlijke Açai ontbijtjes, tussendoortjes, lunches én desserts kan maken!

Take care, be kind & hang on!

Holy Berry team

Açai als ontbijt voor kinderen? Dat is een gezond en stressvrij moment voor groot én klein !