ZOMERSE AÇAI TERRINE

De naam van dit gerechtje zegt alles! Deze prachtige terrine is zo mooi en licht dat je de zomer er bijna in kan zien!  Een terrine kan je in principe serveren als lichte lunch, tussendoortje of als dessertje (zie daar de gelijkenis met een Açai bowl) maar dat er Açai verwerkt in wordt maakt van deze versie een echt superfood én feelgood gerechtje!

 60 minuten

 1 stuk

John DOE • CEO of MyCompany

Ingrediënten

  • Holy Berry -  Açai2 packs

  • (Gember) Kombucha500 ml

  • Agaragar8 g

  • Aardbeien
    1 handvol

  • Andere besjes naar smaak (blauwe bessen, aalbessen, bosbessen...)

Hoe maak je het?

Stap 1

Verwarm de kombucha en voeg de agaragar toe. Klop tot het is opgelost en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Snijd de aardbeien in stukjes en doe ze in een siliconen vorm. Voeg wat bessen naar smaak toe. Voor extra schoonheid kun je eetbare bloemen zoals viooltjes toevoegen. Giet de kombucha voorzichtig in de vorm en zet in de koelkast tot het is gestold.

Verwarm de Açai packs met 2 gram agaragar en klop goed door. Laat opnieuw afkoelen tot kamertemperatuur en giet over de fruitgelei. Zet opnieuw in de koelkast tot de gelei volledig is gestold.

Stap 2

Wanneer gestold, draai je de gelei voorzichtig ondersteboven om hem uit de vorm te halen.

Stap 3

Enjoy!Dit receptje is gecreëerd door Annelies van Nectar Studio. Als holistisch chef en art director is het creëren van culinaire en visuele ervaringen een doel waar Annelies zich sterk voor maakt. Ze betrekt je zintuigen door creatieve caterings, recept ontwikkeling, food styling en workshops. Ze combineert elementen uit de Traditionele Chinese Geneeskunde, Ayurveda, Raw Food en de verfijnde keuken met New Nordic en Japanse invloeden. Vers, seizoensgebonden en lokaal met een vleugje exotische smaken en een beetje edgy.

# zoet
AÇAI BOWL CUBES