Over Açai

Açai (a-sa-ie) is een klein donker besje dat in grote trossen aan de açai palm groeit. Deze boom is inherent aan het Amazone gebied en de vruchtjes behoren al eeuwen tot het lokale dieet. Door hun uitzonderlijke combinatie aan voedingsstoffen wordt açai beschouwd als één van ‘s werelds meest voedzame bessen soort. Het is daarenboven dé ideale voedingsbron voor vegetariërs of veganisten die bepaalde stoffen moeilijker in hun dieet terugvinden.

Antioxidanten

De Orac waarde is meer dan dubbel zoveel als die van zijn blauwe bes- broertje. De Orac waarde geeft de hoeveelheid antioxidanten weer in voeding. Anti-oxidanten helpen onder andere het lichaam goed te functioneren en de cellen te beschermen tegen vrije radicalen en celbeschadiging.

Anthocyanen

De karakteristieke donkere, bijna zwarte kleur komt door de hoge hoeveelheid anthocyanen in de schil. Hoe intenser de kleur van een voedingsmiddel, hoe meer deze anti-oxidatief werken en hoe voedzamer ze zijn.

Vezelrijk

Ze bevatten veel vezels. 100g açai bevat 25% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.

Suikerarm

Zeer laag in natuurlijke suikers en daarom zeer geschikt voor mensen met een insuline gevoeligheid.

Uiterst compleet

De açai bes bevat alle 19 aminozuren die het lichaam nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren.

Voor iedereen

De proteïne structuur is gelijkaardig aan die van ei, wat onder andere verklaart waarom ze zo geliefd zijn bij sporters, vegetariërs en veganisten.

50 Nutriënten

Ze bevatten meer dan 50 nutriënten, waarvan er veel uniek zijn aan de vruchtbare omgeving van het Amazonewoud.

Omega vetzuren

De hoeveelheid omega vetzuren in açai is bij de hoogst mogelijke in fruit (ohja, hoger dan avocado!). Het zijn ook deze die voor die romige textuur van jouw bowls zorgen!

Onze “special grade” Açai

Waarom is de ene açai pulp de andere niet? Dit heeft te maken met enkele factoren. Enerzijds de afkomst van de besjes: Zijn ze afkomstig van wildpluk of van plantages? Onze açai besjes groeien in het wild doorheen het Amazonewoud en worden 2 maal per jaar geplukt door lokale stammen.

De tweede factor is de snelheid waarmee de besjes ontpit en ingevroren worden. Hoe sneller en efficienter dit proces hoe beter de nutrienten, smaak en kleur bewaard blijven.

De derde factor is de verhouding tussen Açai pulp en water. Onze Açai bevat het hoogste percentage pulp en krijgt daarom het “Special Grade” kwaliteits label.

Dus drie keer de hoogste score!

Wild & Free

Açai die in het wild in de natuur groeit wordt slechts twee maal per jaar geoogst zodat dat de bomen de tijd krijgen om te herbronnen en zich weer van voedingsstoffen te
herladen.

Er worden uiteraard nooit pesticiden of andere chemische verdelgers gebruikt en het hele groei- en oogstproces gebeurt volledig organisch.

Onze Açai voldoet aan alle hoogste kwaliteitsnormen en zal dit steeds blijven doen.

Een paradepaardje waar we trots op zijn en en waardoor we onze klanten de meest kwalitatieve én lekkerste Açai kunnen aanbieden die er op de markt beschikbaar is.

Het verhaal achter onze producten

Wij staan voor ethische en duurzame handel, met aandacht voor mens en natuur. Wij werken uitsluitend samen met gelijkgestemde partijen (coöperaties) die, in samenwerking met de lokale bevolking en volgens traditionele technieken, op een low-impact manier te werk gaan. Door de vruchten op deze duurzame manier aan te kopen, hebben de lokale boeren een garantie op een vast en wederkerend inkomen.

Indien ze dit inkomen niet zouden hebben, zijn ze genoodzaakt om deze
zogezegde “waardeloze” gronden te verkopen, met meestal ontbossing tot gevolg.

We beseffen dat Açai van ver komt, waardoor het een zwaardere ecologische voetafdruk heeft, maar we blijven op deze duurzaam manier werken en leggen de lat super hoog. Zo trachten we voor een stuk de afstand te compenseren.