Over onze producten

Vanwaar ons geloof in deze superfoods?

Omdat de natuur in de prachtige, groene omgevingen waar ze groeien nog ongemoeid – vrij van manipulatie en exploitatie – zijn gang is kunnen gaan, zijn de grondstoffen die daar te vinden zijn qua voedingswaarde en smaak gewoonweg bijzonder te noemen. Ons lichaam heeft deze voedingsstoffen meer dan ooit nodig en daarom vinden wij de verre afstanden geen goede reden om ze niet op onze menu te zetten.

Voordelen legio maar we verstaan je vraag. Als de ware onderzoeker die je bent, wil je uiteraard weten wat je in je lichaam stopt. Je wilt stralen, vol energie zitten en je voelen als een superheld.  Well, join the club. Wat we wel kunnen zeggen is dat Açai één van de voedingsmiddelen is die jouw lichaam écht voedt. We zetten alle voordelen voor jou nog even op een rijtje onder het hoofdstukje “ Over   Açai ”.

Daarmee verwijzen we naar de hoge concentraties aan nutriënten zoals antioxidanten (vitamines, mineralen,..)  en essentiële vetzuren die onze producten per definitie bevatten. Ze voeden het lichaam op een manier dat niet alle voedingsmiddelen kunnen en ze daarom af en toe op jouw menu zetten is gewoon een echte aanrader!

We hebben momenteel 4 gamma’s, één voor één toppers!

Het eerste gamma bestaat uit onze  Açai Pulp Packs.
Dit zijn zakjes van 100g Açai pulp met of zonder guarana sap.
De vorm van deze zakjes is te vergelijken met een gsm en worden daarom door heel wat klanten de gsm zakjes genoemd 🙂
1 zakje is dé ideale basis voor de bereiding van 1 Açai bowl of smoothie. De bevroren pulp in stukjes breken en bevroren mixen met fruit naar keuze en plantaardige yoghurt en toppen met granola!
Deze zakjes vind je terug in de meeste natuurwinkels.

Ons tweede gamma zijn de  Açai Bowl Mixes, gebaseerd op dezelfde Açai pulp als in de Packs maar dan in een bolletjesvorm gegoten (geen gsm vorm meer dus :)). Bij 2 van de 3 producten in dit gamma zijn er nog andere stukjes fruit aan toegevoegd maar 100g van de 150g is Açai dus een intense Açai smaak is verzekerd! Voor een Açai bowl, gewoon mixen met yoghurt afwerken met granola!
Deze producten kan je vinden in jouw Delhaize in de buurt. 

Het derde gamma zijn de  “No Mixer” Smoothie Bowls.   Dit zijn bolletjes waarin alle ingrediënten voor een heerlijke smoothie bowl al voor jullie samengemixt zijn. Uiteraard zitten onze Açai besjes erin maar ook andere top vruchten waaronder passievrucht, roze pitaya en zoete kers.
Gewoon laten smelten op of onder een laag yoghurt, afwerken met granola en klaar!
Dit gamma vind je terug in de grotere Spar winkels.

Ons vierde gamma zijn de Breakfast Bowls. Dit zijn handige cups waarin alle ingrediënten voor een voedzaam ontbijt samengevoegd zijn. Ze zijn de perfecte oplossing tegen de ochtend rush want er is geen bereiding meer nodig. Gewoon een nachtje laten ontdooien in de frigo of 10min op ontdooistand in de microgolf en klaar!
Deze producten kan je vinden in jouw Delhaize in de buurt.


Dit is via een techniek genaamd IQF: Individually quick freezing. Hierbij wordt de Açai pulp in vormpjes gegoten en heel snel aan heel lage temperatuur ingevroren. Wil je nog meer weten, lees er alles over op deze pagina van  Wikipedia .

Al onze Açai producten zijn EU bio gecertificeerd, vegan, kosher, glutenvrij en vrij van geraffineerde suikers.

We zijn ons daar heel sterk van bewust en daarom constant op zoek naar alternatieven voor plastic en andere vervuilende materialen. Het aantal bestaande alternatieven voor verpakkingen in diepvriestemperaturen is echter nog heel beperkt. Onze belofte naar jullie is dat we blijven zoeken naar de meest ecologische oplossing en dat winst maken daarbij ondergeschikt is aan het welzijn van onze mooie aarde.

Neen, enkel de vorm verschilt. Waar de Açai pulp in de Packs een reepvorm heeft, heeft de Açai pulp in de Açai Bowl Mixes een bolletjes vorm.

Het transport is de achillespees van onze onderneming. Daarom willen wij niet eender wat tot hier brengen. De zwaardere ecologische voetafdruk van vrachttransport is enkel verantwoord indien we iets transporteren wat de moeite waard is. De gemene deler van alle producten van Holy Berry is: “(h)eerlijk gezond”.  Niet echt origineel misschien maar wel 100% waar. Er is geen enkel product dat wij aanbieden dat niet voldoet aan onze drie eisen:

  • Heerlijk -> “healthy suffering” is niet aan ons besteed
  • Eerlijk   -> transparantie, eerlijke handel & met respect voor onze planeet
  • Gezond -> geen hypes, maar voeding dat écht voedt

Açai kan daarenboven één van de grootste wapens worden in de strijd tegen ontbossing van het Amazonewoud, dit uiteraard enkel wanneer het Açai is dat afkomstig is van duurzame en eerlijke handel, met voorkeur voor wildpluk. 

Onze producten zijn bevroren en zijn dus maanden tot jaren houdbaar in de diepvries. 

Een korte handleiding bij onze producten

Dit komt omdat je de Açai pulp (half) bevroren gaat gaan mixen met de andere ingrediënten. Ook het toevoegen van (plantaardige) yoghurt (ipv melk of sap) houdt de textuur langer dik. Wil je nog meer een ijsjes structuur, voeg dan naast de bevroren Açai in plaats van vers fruit, bevroren fruit toe. Je zal dan wel iets meer yoghurt of sap moeten toevoegen om het mixen vlot te laten verlopen.

Neen, absoluut niet! Een gewone staafmixer does the trick. Laat gewoon de bevroren ingredienten iets langer ontdooien (een minuut of 5) vooraleer je aan het mixen gaat. Lukt het nog moeilijk, wacht nog even voor je verder mixt of voeg iets meer yoghurt, sap of melk toe. Pas op, werk in beetjes want anders riskeer je dat de Açai bowl te lopend wordt.

Eerst en vooral toch zeggen dat we het vreemd vinden dat je nog iets overhebt :).  Wij verorberen immers onze Açai bowl in enkele minuten :). Maar, om te antwoorden op deze vraag, je kan het restje Açai zeker bewaren in de frigo tot de dag erop zelfs. Best in een afgesloten potje. Verwacht wel niet dat de textuur nog zoals voordien is. Het zal meer een smoothie zijn geworden die je kan opdrinken. Meng misschien wel nog enkele eetlepels (plantaardige) yoghurt onder het Açai restje om wat extra dikte te bekomen. Aanlengen met melk kan ook wanneer je voor een dunne smoothie wilt gaan. Gewoon even goed shaken en klaar! Er zullen enkele voedingstoffen vervlogen zijn maar Açai zit er zo bomvol van dat er nog meer dan genoeg inzitten om jouw lichaam van de heilzame effecten te voorzien.

Dat kan zeker, op voorwaarde dat je niet aan de andere kant van het land moet zijn :). Een Açai bowl kan zeker tegen een stootje maar de dikkere textuur (door de bevroren Açai) zal wel afzwakken naargelang de uren verstrijken. Op zich niets ergs aan, een vloeibare Açai bowl (aka smoothie) vinden wij persoonlijk even lekker! Werken met een thermos is wel een goede tip om de bevroren textuur zo lang mogelijk te bewaren.

Ons nieuwste gamma, de Breakfast Bowls, zijn speciaal ontworpen voor "on-the-go". Haal ze de avond ervoor uit de diepvries en laat ontdooien in de frigo, of plaats voor 10 minuutjes in de microgolf op ontdooi stand en hup klaar om mee te nemen!

Ja, dat kan zeker maar ze zullen over de nacht gesmolten zijn. Een echte Açai bowl zal dus moeilijk worden (die wordt immers verkregen door het bevroren mixen van de Açai) maar je kan de ontdooide producten perfect in een smoothie, yoghurt of havermout bowl verwerken. Ook in zoute gerechtjes wordt vaak gebruik gemaakt van gesmolten Açai in de vorm van een coulis, vinaigrette, …Je kan de gesmolten producten (ongeopend weliswaar) tot 2 dagen bewaren in de frigo.

Daarentegen zijn de Breakfast Bowls ideaal om de avond ervoor uit de diepvries te halen. In de ochtend zijn ze ontdooid en klaar om op te eten of mee te nemen voor "on-the-go".

Juiste antwoord: OP ELK MOMENT VAN DE DAG!

Iets genuanceerder antwoord : Je kan eigenlijk op gelijk welk moment van de dag Açai eten. Een Açai bowl is een ideale start van de dag omdat de besjes jouw systeem een boost geven en jou ver tot na de middag loodsen zonder honger. Ook voor of na het sporten is Açai ideaal omdat het de spieren versterkt, herstelt en beschermt. Wijzelf eten alle dagen Açai als ontbijt of als tussendoortje en schotelen het gegarandeerd voor aan onze gasten als heerlijk licht en origineel dessertje. Maar zoals reeds gezegd kan Açai in alle vormen en op alle momenten gegeten worden! Als een klassieke Açai bowl, gesmolten in een shake of warme havermout of als een ingrediënt in een zout gerechtje.. Maar het écht beste moment om Açai te eten  is… (een binnenkoppertje) nu! 

Ja, en het liefst tien pakjes per dag… Neen, als je van de voordelen wil genieten is het al genoeg om een paar keer per week een Açai bowl te verorberen, of bijvoorbeeld telkens na het sporten. Wij eten gemiddeld 1 of 2 keer per dag Açai maar we zijn natuurlijk “Açai diehards”. Onze Açai producten zijn de perfecte aanvulling op een levensstijl vol plantaardige en onverwerkte voeding. Je gaat je goed voelen en gaat stralen maar dat zal zeker niet alleen door onze Açai besjes komen. Als je voor je gezondheid zorgt, dan zorg je voor jezelf en daar wordt je vanzelf gewoon gelukkiger van. We hebben geen maximum of minimum richtlijnen maar we sluiten uiteraard niet uit dat je die hoeveelheid Açai consumpties automatisch zal gaan opschroeven.

 Schitterend! Je begint je açai bowls al wat te normaal te vinden. Dat wil zeggen dat je goed op dreef bent in de açai bowl’ing club en nu dus naar wat leuke afwisseling zoekt om onze heerlijk açai op nog meer manieren te verorberen. Klik hier voor ons recepten boekje vol heerlijke gerechtjes of laat je inspireren door de vele receptjes op de pagina recepten en op Instagram pagina.

Zijn onze producten geschikt voor kinderen en zo ja, vanaf welke leeftijd?

Ja absoluut, ze zijn zelfs heel erg aan te raden! En als ontbijt al helemaal! Onderzoek toont immers aan dat kinderen onvoldoende voedzaam ontbijten, waardoor ze sneller grijpen naar ongezonde snacks.

Daarenboven nemen kinderen (en ook volwassenen) vaak te weinig omega vetzuren in, terwijl net deze zo belangrijk zijn voor een optimale hersenontwikkeling. Een Açai bowl of smoothie is een ideale manier om kinderen allerlei voeding te laten eten, dit zonder dat ze het echt doorhebben 😉 Zo kan je notenpasta’s, havermout, (plantaardige) yoghurts, allerlei soorten fruit en ja, zelfs groenten verwerken in een Açai bowl. Zolang de frisse en dikkere textuur (doordat je enkele ingrediënten diepgevroren gaat mixen) behouden wordt, zullen ze met veel plezier aan tafel schuiven. Açai is aan te raden voor kinderen vanaf 1 jaar. Dit is de aanbevolen leeftijd om een breed gamma aan bessen soorten te introduceren in het voedingspatroon van een baby.

Al onze producten mag je eten wanneer je zwanger bent. Ze zijn zelfs zeer goed om te eten voor jou en je kleintje!

Geen paniek, je zou lang niet de enige zijn. Een van de neveneffecten waar we maar al te graag voor instaan is dat onze producten je wel eens kunnen doen dagdromen naar exotische bestemmingen. Ze smaken niet alleen heerlijk, maar ze doen je ook goed voelen binnenin. Regenwoud wanderlust maakt deel uit van de Holy Berry ervaring!

Over onze webshop: bestelling & levering

Hoe bestel ik iets bij Holy Berry?

STAP 1: Plaats de gewenste producten in je winkelmandje.

STAP 2: Ga naar de afrekenpagina.

STAP 3: Vul je gegevens in.

STAP 4: Kies de gewenste leverdatum.

STAP 5: Voer je kortingscode in (indien van toepassing).

STAP 6: Voltooi de betaling.

Wanneer je je bestelling plaatst krijg je een kalenderfunctie en kies je jouw gewenst levermoment. Je kunt kiezen voor woensdag of zaterdag naargelang het moment dat je jouw bestelling plaatst.

Levering:

Besteld op Eerstkomend levermoment
Maandag voor 24 uur Woensdag
Dinsdag Zaterdag
Woensdag Zaterdag
Donderdag voor 24 uur Zaterdag
Vrijdag Woensdag
Zaterdag Woensdag
Zondag Woensdag

België = 12,5€

Nederland = 7,5€

Gratis verzending vanaf 100€.

1. Je ontvangt een orderbevestiging bij het moment van de aankoop.
2. Op de dag voor de levering krijg je van onze logistiek partner een reminder via mail en sms.
3. Op de ochtend van levering krijg je een Track & Trace toegestuurd waarin je jouw pakket kunt volgen via mail en sms.
4. Zodra het pakket 60 tot 30 minuten van jouw verwijdert is krijg je een sms met 'We zijn er bijna'.
5. Nadat je jouw pakket ontvangen hebt krijg je een mail  van onze logistiek partner met de vraag hoe vlot de levering gegaan is. 

Jazeker! Wij leveren in heel België en Nederland.

Op de ochtend van het levermoment ontvang je een email met de Track & Trace. Hiermee kun je je pakket volgen en blijf je op de hoogte van het levermoment. Zodra het pakket 60 tot 30 minuten van jouw verwijderd is, krijg je een sms met 'We zijn er bijna'. Voor vragen over je levering op de leverdag zelf kun je contact opnemen met onze logistieke partner op: 079 363 4160.

De producten worden geleverd in een kartonnen doos en omdat het diepvriesproducten zijn is het zeer belangrijk dat iemand thuis is om ze in ontvangst te nemen.

Helaas kunnen we geen levering doen wanneer je niet thuis bent. We laten producten in geen geval achter bij afwezigheid, ook niet bij buren, post punt... Er zal een nieuw bezorgmoment aangemaakt moeten worden. Je kan dit doen door jouw ordernummer en alle gegevens naar office@theholyberry.com te sturen.

Na het plaatsen van je order ontvang je een bestelbevestiging via jouw mail. Heb je deze niet ontvangen check dan even je ongewenste mailbox/spam. Mocht dit niet het geval zijn neem contact op met office@theholyberry.com.

Neem zo snel mogelijk contact op met onze logistieke partner op 079 363 4160. Eens het order doorgegeven is aan onze logistieke partner kan deze niet meer worden gewijzigd. In dat geval bespreken we een passende oplossing bij je vraag.

Als je recht hebt op een terugbetaling ontvang je daarvan bericht via mail en betalen we binnen de 5 werkdagen het verschuldigde bedrag.