OVER ONZE PRODUCTEN

Vanwaar ons geloof in deze superfoods?

Omdat de natuur in de prachtige, groene omgevingen waar ze groeien nog ongemoeid – vrij van manipulatie en exploitatie – zijn gang is kunnen gaan, zijn de grondstoffen die daar te vinden zijn qua voedingswaarde en smaak gewoonweg bijzonder te noemen. Ons lichaam heeft deze voedingsstoffen meer dan ooit nodig en daarom wij de verre afstanden geen goede reden om ze niet op onze menu te zetten.

Zomaar gelijk wat verschepen? Ik dacht het niet!

Het transport is de achillespees van onze onderneming. Daarom willen wij niet eender wat tot hier brengen. De zwaardere ecologische voetafdruk van vrachttransport is enkel verantwoord indien we iets transporteren wat de moeite waard is. De gemene deler van alle producten van The Holy Berry is: “(h)eerlijk gezond”.  Niet echt origineel misschien maar wel 100% waar. Er is geen enkel product dat wij aanbieden dat niet voldoet aan onze drie eisen:

  • Heerlijk -> “healthy suffering” is niet aan ons besteed
  • Eerlijk   -> transparantie, eerlijke handel & met respect voor onze planeet
  • Gezond -> geen hypes, maar voeding dat écht voedt
Écht voeden, wat bedoelen jullie daarmee?

Daarmee verwijzen we naar de hoge concentraties aan nutriënten zoals antioxidanten (vitamines, mineralen,..)  en essentiële vetzuren die onze producten per definitie bevatten. Ze voeden het lichaam op een manier dat niet alle voedingsmiddelen kunnen en ze daarom af en toe op jouw menu zetten is gewoon een echte aanrader!

Hoelang kunnen de diepvriesproducten bewaard worden?

Indien goed bewaard (- 18°), staat op diepvriesproducten bijna geen vervaldatum. De “best before date” verwijst naar de uiterste datum waarop ons product qua smaak en voedingswaarde optimaal is. Maar smaken zal het sowieso, ook na die datum!

Ik heb het 100 gram zakje uit de diepvries gehaald, maar geen tijd gehad om te verorberen? Wat nu?

Geen probleem, ongeopend kan het zakje nog tot 3 dagen in de frigo bewaard worden. Eens geopend eet je het best dezelfde dag nog op. De vruchten bevatten namelijk veel vitamines en (sommigen) ook vetten die vervliegen eens ze met lucht in contact zijn gekomen. Een perfecte reden om ze ietwat gulzig naar binnen te werken dus ! ☺

De verpakkingen zoals die zakjes, niet erg eco-friendly toch?

We zijn ons daar heel sterk van bewust en daarom constant op zoek naar alternatieven voor plastic en andere vervuilende materialen. Het aantal bestaande alternatieven voor verpakkingen in diepvriestemperaturen is echter nog heel beperkt. Onze belofte naar jullie is dat we blijven zoeken naar de meest ecologische oplossing en dat winst maken daarbij ondergeschikt is aan het welzijn van onze mooie aarde.

EEN KORTE HANDLEIDING BIJ ONZE PRODUCTEN

Op welk tijdstip eet ik wat best?
  • Juiste antwoord: OP ELK MOMENT OP DE DAG!
  • Iets genuanceerder antwoord: De superfruit packs kan je gemakkelijk zelf bereiden als ontbijt. Gesmolten in wat havermout of yoghurt, of bevroren in een blender met wat meer (bevroren) fruitstukjes en wat (plantaardige) melk of vruchtensap. De supervruchten geven jouw systeem een boost en zijn dus het best om de dag mee te starten.
Wat zijn de voordelen van açai?

Voordelen legio maar we verstaan je vraag. Als de ware onderzoeker die je bent, wil je uiteraard weten wat je in je lichaam stopt. Je wilt stralen, vol energie zitten en je voelen als een superheld. Join the club. We zetten alle voordelen voor jou op een rijtje onder het hoofdstukje “Ontdek açai”.

Wanneer is het beste moment om açai te eten?

Je kan eigenlijk op gelijk welk moment açai eten. Na het sporten is açai ideaal omdat het de spieren versterkt, herstelt en beschermt. De açai & guarana mix als ontbijt is een klassieker en ideaal om jouw energieniveau op te krikken en je een vol gevoel te geven tot aan de lunch. Maar zoals reeds gezegd kan açai in alle vormen en op alle momenten gegeten worden! Gesmolten in een shake of smoothie of als een super gezond ijsje in de vorm van een açai bowl maar ook als een ingrediënt in een zout gerechtje.. Wijzelf eten alle dagen açai als ontbijt of als tussendoortje en schotelen het gegarandeerd voor aan onze gasten als heerlijk licht en origineel dessertje. Maar het écht beste moment om açai te eten … (een binnenkoppertje) : da’s nu!

Moet ik dagelijks açai eten om van de voordelen te genieten?

Ja, en het liefst tien pakjes per dag… Neen, als je van de voordelen wil genieten is het al genoeg om een paar keer per week een açai bowl te verorberen, of bijvoorbeeld telkens na het sporten. Wij eten gemiddeld 1 of 2 keer per dag açai maar we zijn natuurlijk “açai diehards”. Onze superfood producten zijn de perfecte aanvulling op een levensstijl vol plantaardige en onverwerkte voeding. Je gaat je goed voelen en gaat stralen maar dat zal zeker niet alleen door onze superfoods komen. Als je voor je gezondheid zorgt, dan zorg je voor jezelf en daar wordt je vanzelf gewoon gelukkiger van. We hebben geen maximum of minimum richtlijnen maar we sluiten uiteraard niet uit dat je die hoeveelheid açai consumpties automatisch zal gaan opschroeven.

Behalve een açai bowl, hoe kan ik açai nog gebruiken?

Schitterend! Je begint je açai bowls al wat te normaal te vinden. Dat wil zeggen dat je goed op dreef bent in de açai bowl’ing club en nu dus naar wat leuke afwisseling zoekt om onze heerlijk açai op nog meer manieren te verorberen. Wij hebben een leuk receptenboekje die we jullie met plezier opsturen. Stuur gewoon een mailtje naar margaux@theholyberry.com Je kan ook heel wat receptjes terugvinden op onze rubriek “Stories” ! Let’s create!!

Sinds ik producten van The Holy Berry eet, dwalen mijn gedachten soms af naar groene vergezichten en paradijsvogels. Is dit normaal?

Geen paniek, je zou lang niet de enige zijn. Een van de neveneffecten waar we maar al te graag voor instaan is dat onze producten je wel eens kunnen doen dagdromen naar exotische bestemmingen. Ze smaken niet alleen heerlijk, maar ze doen je ook goed voelen binnenin. Regenwoud wanderlust maakt deel uit van de The Holy Berry ervaring!

Açai voor thuis ? Vind onze verkooppunten hier.

Açai verkopen in jouw winkel of serveren in jouw eetzaak, contacteer ons hier.

Nog vragen? shoot!

Stuur een mailtje naar hello@theholyberry.com en wij wissen dat vraagteken zo voor je weg!